Uvjeti poslovanja

Uvjeti poslovanja vrijede za kupce čije se prebivalište nalazi na području Republike Hrvatske.

Kupac može postati svaka punoljetna i poslovno sposobna osoba koja prihvaća naše uvjete poslovanja što se potvrđuje narudžbom artikala.

Kupac prilikom narudžbe za kupnju artikala putem ove internetske trgovine potvrđuje prihvaćanje općih uvjeta poslovanja.

Sve cijene su izražene u eurima / kunama i sadrže PDV.

Ponuda i cijene vrijede do isteka roka koji je naveden na samoj naslovnici web kataloga.

Postupak, te uvjeti poslovanja (kupnje i prodaje) robe putem www.motormania.hr internetske trgovine definirani su kroz slijedeće parametre:

 1. Registracija kupca
 2. Narudžba,
 3. Plaćanje,
 4. Dostava,
 5. Trajanje i raskid ugovora (jednostrani raskid ugovora od strane kupca)
 6. Povrat i reklamacija robe.
 7. Odgovornost za materijalne nedostatke

Isporučitelj robe je:

Ver d.o.o.
Mate Lovraka 1
10410 Velika Gorica
Hrvatska

Upis u trgovački sud:

Trgovački sud u Zagrebu
MBS: 080307188
OIB20543250589

Kupcem se smatra svaka osoba koja elektronski naruči minimalno jedan proizvod, popuni tražene podatke i pošalje ih na www.motormania.hr.

Ver d.o.o. putem Internet prodavaonice www.motormania.hr omogućuje kupnju cjelokupnog asortimana robe prikazane na internet prodavaonici www.motormania.hr.

Fotografije prikazane na www.motormania.hr su samo ilustrativne prirode.

 1. Registracija

Za registraciju na www.motormania.hr Internet prodavaonicu, morate imati najmanje 18 godina. Ugovor u ime i za račun maloljetnika ili potpuno poslovno nesposobne osobe mogu sklopiti samo njihovi zakonski zastupnici, a djelomično poslovno sposobne osobe mogu sklopiti ugovor samo uz suglasnost njihova zakonskog zastupnika.

Registraciju možete obaviti neobavezno o kupnji ili prilikom prve narudžbe proizvoda putem elektronskog obrasca nužno je registrirati se na web stranici www.motormania.hr. Nakon uspješno obavljene registracije i pravilno popunjeni svi traženi podaci dobiti ćete e-mailom obavijest o uspješnoj registraciji.

Molimo Vas da pohranite e-mail, podatke i vašu lozinku tako da nije dostupna trećim osobama.

Radi kontrole mail adrese i da nije došlo do zlorabljenja iste u dobivenoj  e-mail poruci biti ćete zamoljeni da klikom na određeni link potvrdite da je adresa Vaša.

Nakon upisa svih traženih podataka i sa klikom na povratni e-mail postajete naš registrirani korisnik. Kao registrirani korisnik možete nesmetano kupovati u našoj internetskoj trgovini biti obavještavani o novostima i akcijama te koristiti se svim uslugama naše internet trgovine.

Ukoliko ste zaboravili lozinku, pritisnite gumb

 1. ulaz (log in)
 2. kliknite na Zaboravili ste lozinku
 3. Upišite vašu e-mail adresu pod kojom ste se prijavili
 4. Kliknite na pošalji

U kratkom roku dobivate elektronsku poštu sa vašom lozinkom.  Molimo Vas da pohranite e-mail, podatke i vašu lozinku tako da nije dostupna trećim osobama.

2. Narudžba

Kupac naručuje proizvode putem elektronskog obrasca narudžbe.

Proizvodi se naručuju elektronskim oblikom, odabirom određenog proizvoda i njegovim spremanjem u košaricu. Nakon odabira svih željenih proizvoda klikom na link KUPI, sustav vas dalje automatski vodi do stranica na kojima morate potvrditi točnost unesenih podataka te odabrati neki od ponuđenih načina plaćanja. Ako odaberete online plaćanje karticama, sustav vas preusmjerava na sigurne stranice na kojima ćete odabrati vrstu kartice, te će od vas tražiti ostale potrebne podatke. Nakon što zaprimimo vašu narudžbu dobiti ćete povratni e-mail sa potvrdom o uspješno obavljenoj narudžbi odnosno kupovini, što ovisi o odabranom načinu plaćanja. Pri odabiru načina plaćanja „Pouzećem“ Prodavatelj si zadržava pravo zatražiti uplatu kapare prije obrade i isporuke narudžbe u djelomičnom ili cjelokupnom iznosu narudžbe.

Posebna Narudžba – Narudžba dijelova koji se ne nalaze na stanju u Hrvatskoj

Na našoj Internetskoj trgovini nalazi se preko 86.000 proizvoda. Nažalost nismo u mogućnosti imati sve na stanju. Istoga razloga molimo obratite pažnju na navedeni rok isporuke po pojedinom proizvodu ili pošaljite upit za isti za ovaj proizvod.

3. Plaćanje

Vrste plaćanja:

 • Jednokratno
 • Virmanom ili općom uplatnicom
 • Kartično plaćanje ( putem CorvusPay sučelja )
 • Pouzećem – Pri odabiru načina plaćanja „Pouzećem“ Prodavatelj si zadržava pravo zatražiti uplatu kapare prije obrade i isporuke narudžbe u djelomičnom ili cjelokupnom iznosu narudžbe. Naknadu za plaćanje pouzećem možete pronaći u cjeniku za dostavu.

4. Dostava

Dostavu proizvoda naručenih putem naše internet trgovine vršimo u suradnji sa najkvalitetnijim dostavnim službama HP ekspres, po načelu „od vrata do vrata“.

Dostavu naplaćujemo ovisno o vrsti plaćanja, iznosa i odabranom načinu dostave.

Za otoke preporučujemo dostavu HP-ekspresom radi brzine dostave

Cjenik dostave možete vidjeti u ‘Način otpreme / plačanje’ na našim web stranicama kao i u nastavku ovog teksta. Nema minimalne vrijednosti narudžbe.

Proizvode koji se nalaze na stanju u našem skladištu u Hrvatskoj naručene radnim danom od ponedjeljak do petak 14:00h predajemo dostavnoj službi istoga dana. Artikle naručene radnim danom iza 14:00h predajemo dostavnoj službi idućeg radnog dana. Dostavna služba se obavezuje obaviti ekspresnu uslugu prijevoza pošiljke od trenutka preuzimanja do trenutka uručenja u roku od (1) jednog radnog dana na kontinentalni dio Hrvatske, dostava na otoke se može  osim u slučajevima slanja izvan ili preko više tranzitnih centara prijevoznika prema rasporedu vožnje prijevoznika).

Za proizvode koji se ne nalaze na našem skladištu u hrvatskoj isporučujemo prema uz proizvod označenim rokovima dodajući gore navedene rokove za isporuku.

Svaku pošiljku primatelj ovjerava i potpisuje dostavnu listu po primitku pošiljke. Sukladno odredbama Zakona o obveznim odnosima, ovjerom dostavne liste od strane primatelja smatra se da je pošiljka uručena u neoštećenom stanju i nakon toga je prijevoznik oslobođen bilo kakve naknadne odgovornosti. Pošiljatelj će u listi preuzimanja naznačiti referentni broj prateće dokumentacije, pri čemu će kasnije potpisana dostavna lista s referentnim brojem biti dokaz o izvršenoj dostavi.

Cjenik za dostavu:

za narudžbe za koje je odabrana vrsta plaćanja puzećem ( plaćanje poštaru / dostavljaču)

 • vršimo isključivo HP-ekspresom prema gore navedenom cjeniku

HP ekspres

 1. Dostava: 5,81 € / 43,78 kn
 2. Naknada za otkupninu*:
 • 3,66%od vrijednosti otkupnine
 • Minimalni iznos 1,18 € / 8,90 kn
 • Maksimalni iznos 10,62 € / 80,00 kn

* gore navedene troškove naknade za otkupninu plača te izravno dostavljaču prema cjeniku HP-ekspresa

5. Trajanje i raskid ugovora (jednostrani raskid ugovora od strane kupca)

Ugovor koji Krajnji korisnik sklapa s Ver d.o.o. za kupoprodaju proizvoda i usluga je jednokratan ugovor o kupoprodaji proizvoda ili usluga koji je konzumiran isporukom robe ili usluge od strane Motormania.hr te izvršenim plaćanjem od strane Krajnjeg korisnika, u slučaju da ne bude raskinut. Ovi Opći uvjeti poslovanja sastavni su dio Ugovora o kupoprodaji između Motormania.hr i kupca.

JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA

 1. Računanje roka za jednostrani raskid ugovora

Ugovor možete jednostrano raskinuti u roku od 14 dana bez navođenja razloga.

Da biste mogli ostvariti pravo na jednostrani raskid ovoga Ugovora, morate nas obavijestiti o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom, telefaksom ili elektroničkom poštom, u kojoj ćete navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona, telefaksa ili adresu elektroničke pošte, a možete koristiti i priloženi primjer obrasca za jednostrani raskid ugovora iz dijela B ovoga Priloga.

Rok za jednostrani raskid iznosi 14 dana od dana kada je Vama ili trećoj osobi koju ste Vi odredili, a koja nije prijevoznik, roba koja je predmet ugovora predana u posjed.

Primjerak obrasca za jednostrani raskid ugovora koji se nalazi na našoj mrežnoj stranici možete elektronički ispuniti i poslati.

obrazac za jednostrani raskid ugovora možete preuzeti ovdje.

https://www.motormania.hr/raskid-ugovora-motormania.pdf

Potvrdu primitka obavijesti o jednostranom raskidu ugovora dostavit ćemo Vam, bez odgađanja, elektroničkom poštom.

6. Povrat uplaćenog iznosa

Ako jednostrano raskinete ovaj Ugovor, izvršit ćemo povrat novca koji smo od Vas primili, uključujući i troškove isporuke, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada smo zaprimili Vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora, osim ukoliko ste odabrali drugu vrstu isporuke a koja nije najjeftinija standardna isporuka koju smo mi ponudili,

Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji ste Vi izvršili uplatu. U slučaju da pristajete na drugi način povrata plaćenog iznosa, ne snosite nikakve troškove u odnosu na povrat.

Povrat novca možemo izvršiti tek nakon što nam roba bude vraćena ili nakon što nam dostavite dokaz da ste nam robu poslali nazad.

7. Povrat robe

Robu vratite ili je predajte nama Ver d.o.o., Mate Lovraka 1, 10410 Velika Gorica bez nepotrebnog odgađanja, a u svakom slučaju najkasnije u roku od 14 dana od dana kada ste nam uputili Vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora.

Smatra se da ste izvršili svoju obvezu na vrijeme ako prije isteka naprijed navedenog roka pošaljete ili predate robu nama, odnosno osobi koju smo ovlastiti za primanje robe.«

7.1 Troškovi povrata robe

Izravne troškove povrata robe morate snositi sami.

7.2 Odgovornost potrošača za umanjenje vrijednosti robe

Odgovorni ste za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

8. Odgovornost za materijalne nedostatke

U hrvatskom zakonodavstvu regulirana je člancima 400. do 422. Zakona o obveznim odnosima (“Narodne novine”, broj: 35/05., 41/08., 125/11.), koji je usklađen s Direktivom 1999/44/EZ Europskog parlamenta i Vijeća od 25. svibnja 1999. o nekim aspektima prodaje robe široke potrošnje i popratnim jamstvima.

Ver d.o.o. u daljnjem tekstu trgovac

Odgovornost postoji u slučaju nedostatka bilo koje vrste proizvoda:

u slučaju kvara ili nedostatka, obratite se nama na info@motormania.hr

Ukoliko uočite kvar ili nedostatak na proizvodu, da biste ostvarili pravo na pozivanje na odgovornost za materijalne nedostatke, imate rok od 2 mjeseca otkako ste ustanovili kvar da o kvaru obavijestite trgovca.

U cijeloj EU vrijedi rok od minimalno 2 godine za vrijeme kojih se, kao potrošač, možete pozvati na odgovornost za materijalne nedostatke, ukoliko ste u roku obavijestili trgovca o nedostatku.

Ukoliko se kvar na proizvodu ustanovi u roku od 6 mjeseci od preuzimanja kupljenog proizvoda, smatra se da je takav kvar postojao već pri samoj kupnji. Drugim riječima, trgovac koji tvrdi suprotno, to će morati i dokazati.

Ako ste na vrijeme izvijestili trgovca o nedostatku, možete, po svom izboru tražiti:

 • popravak stvari i
 • zamjenu, a ukoliko to nije moguće, ili nije omogućeno u razumnom roku, možete zahtijevati:
 • sniženje cijene stvari ili
 • povrat novca.